Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Umamia umamilla

Suppilovahvero-misopasta – kermainen sienipasta, josta ei makua puutu!

40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min

Suppilovahvero-misopasta on lähes tuttu, mutta pikkaisen päivitetty versio perinteisestä sienipastasta. Misotahna on kuin luotu suppilovahveroista tehtyyn sieni­kastikkeeseen.

30.9.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
2 l (500 g)
suppilovahveroita
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
150 g
juuriselleriä
25 g
voita
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
misotahnaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 dl
raastettua parmesaanijuustoa
½ rku
kirveliä
Lisäksi
300–400 g
pastaa
1 dl
pastan keitinvettä
2 tl
suolaa

Suppilovahvero-misopasta – ohje:

  1. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipulit. Kuori ja raasta selleri.
  2. Laita sienet kuumalle kuivalle pannulle ja paista, kunnes sienistä irronnut neste on keittynyt kasaan. Lisää pannulle voi, selleriraaste, sipulit ja chili. Paista noin 5 minuuttia. Lisää kerma, miso ja mausteet. Keitä 15 minuuttia. Lisää tilkka vettä kastikkeeseen tarvittaessa.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ota 1 dl pastavettä talteen ja siivilöi pasta. Sekoita pasta ja keitinvesi sienikastikkeeseen.
  4. Raasta juusto ja hienonna kirveli. Sekoita ne pastan joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Vinkit!

  • Keitä kuohukermaa sienien kanssa niin pitkään, että kastike on lähes muhennosmainen. Silloin maut alkavat olla kohdillaan.
  • Misotahna säilyy jääkaapissa jopa kuukausia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt