


Sienigurun tapaan
Mari Moilasen sienipiirakka – reseptin juju on murskatuista puikulaperunoista tehty piirakkapohja
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Jotain maukasta -blogista tutun Mari Moilasen sienipiirakassa on helppo, murskatuista perunoista tehty pohja ja mehevä täyte. Voit käyttää piirakkaan pannuvalmiita metsäsieniä, kuten mustatorvisieniä, kantarelleja tai vaaleaorakkaita. "Yhdiste rohkeasti erilaisia sieniä", sieniguru vinkkaa. Resepti on Moilasen Sienikirja -opuksesta.
Reseptin ainekset
8 annosta
1 kg
puikulaperunaa
50 g
voita
1 tl
sormisuolaa
½ tl
muskottipähkinää
mustapippuri myllystä
Täyte
2
keltasipulia
3
valkosipulinkynttä
1 l
tuoreita sieniä
2 rkl
voita
200 g
maukasta juustoa (esim. comte)
400 g
ranskankermaa
3
munaa
½ rku
ruohosipulia
1 tl
sormisuolaa
½ tl
muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
Mari Moilasen sienipiirakka perunapohjalla – ohje:
- Keitä perunat kuorineen suolatussa vedessä. Voitele piirakkavuoka sulatetulla voilla. Nosta perunat kuorineen vuokaan.
- Lisää mausteet. Murskaa perunat vuokaan painamalla esimerkiksi lasilla. Painele pohja myös reunoille. Voitele pohja lopulla voilla. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
- Tee täyte. Kuori ja viipaloi sipulit. Sulata puolet voista pannulla, lisää sipulit ja tilkka vettä. Peitä sipulit leivinpaperilla ja painolla, esimerkiksi kattilan kannella. Anna hautua kypsäksi ja kullanruskean karamellisoituneiksi keksilämmöllä.
- Revi sienet suupalan kokoisiksi. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste haihtuu. Lisää loput voista ja paista hetki. Mausta ripauksella suolaa ja rouhaisulla mustapippuria. Ota muutama sieni sivuun koristeeksi.
- Raasta juusto ja laita kourallinen juustoraastetta sivuun. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Koristele piirakka sienillä ja ripottele syrjään jätetty juustoraaste piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa 30 minuuttia.
Resepti on Mari Moilasen Sienikirjasta, WSOY 2025.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat